06. 05. 2014.

Njega masne kože

Masna koža nije nešto zbog čega smo pretjerano sretni, jer je sklona upalama, aknama i prištićima. Ono što je pozitivna stvar u cijeloj priči je činjenica da je garancija za kasno pojavljivanje bora.

Ovaj tip kože zahtijeva posebnu njegu i  postupke kojima se može smanjiti prekomjeran rad žlijezda lojnica. Pretjerano lučenje masnoća i sebuma lojnih žlezdi, stvara odličnu podlogu za napad bakterija i upalne procese na koži. Prvi zadatak u njezi masne kože je smanjiti prekomjerno lučenje sebuma, što možete postići korištenjem kozmetičkih preparata na bazi vode.Nažalost, toplo vrijeme koje je pred nama ne pogoduje masnoj koži koja se zbog znojenja još više sjaji. Prekomjeran sjaj i masnoću možete otkloniti papirnom maramicom.

Za masnu kožu su poželjni proizvodi na bazi vode, bez ulja. Ovi proizvodi će kožu hidratizirati i neće joj davati nepoželjni masni sjaj.

Osobe koje imaju masnu kožu moraju izbjegavati proizvode na bazi alkohola. Alkohol isušuje kožu, zbog čega nastaje dodatna stimulacija za lučenje loja. Kad alkoholom uklonite prirodni zaštitni sloj, onda se ona brani i pojačano luči masnoće. Zbog toga nastaje sjaj koji nikako ne želite.

Kožu morate pravilno čistiti, ali morate paziti na proizvode koje birate. Pretjerano i grubo čišćenje će takođe da ukloni prirodna ulja, što je nepoželjno ako imate masnu kožu.

Dodatni savjet osobama sa masnom kožom je da prilagode svoj način ishrane i izbjegavaju pretjerano izlaganje sunčevim zracima. 

Nema komentara:

Objavi komentar