21. 10. 2012.

Ruževi za usne i podloga za savršen ten


RUŽEVI ZA USNE
Kada govorimo o šminkanju usana, ruž nam prvi padne na pamet. Neizostavan je jer ističe šarm žene, a ima ga u raznim bojama. Ruž je gospodar vaše privlačnosti, bilo da se odlučite za prirodne nijanse ili jarkocrvenu.

Teško je odabrati pravi ruž u velikom rasponu boja, što je zapravo i presudno, jer pogrešna boja uvek pokvari ostatak šminke, ma kako da je dobra.
TANKE USNEAko želite da vam usne izgledaju punije, olovkom uokvirite liniju usana sa spoljne strane. Odaberite senku svetlije nijanse i nanesite je od sredine usana ka uglovima, pa nanesite ruž takođe svetlije nijanse, koji će vašim usnama dati punoću. Možete izabrati svetloružičastu ili boju breskve.
PUNIJE USNEOko usana nanesite malo podloge za lice, neku koja nije sjajkasta ili koja ne odudara od boje vašeg tena. Oivičite usne ispod njihove prirodne linije olovkom u nijansi ruža koji ste odabrali. Što je tamnija boja ruža i usne će izgledati tanje.
TAMNIJI TENIzbegavajte sve nijanse ljubičaste. Karmin boje meda ili karamela najbolje će pristajati vašem tamnom tenu.
OSMISLITE SOPSTVENU BOJUStvorite sopstvenu boju karmina tako što ćete pomešati nekoliko različitih. Predlažemo vam da mešate tamne boje sa zlatnim.

PODLOGA ZA SAVRŠEN TEN
Prvi korak ka savršenom tenu jeste dobra podloga, tj. ona koja se poklapa s bojom vašeg tena i od koje koža izgleda glatko.

Izabrati pravu podlogu najvažnije je ukoliko želite da se dobro našminkate i da vaša koža deluje glatko. Tekstura i boja podloge treba da odgovaraju vašem tipu kože i njenoj boji. Nećete pogrešiti ukoliko se odlučite za podlogu malo svetliju od boje svoje kože. Podloga je idealna za sve one male trikove uz pomoć kojih ćete popraviti svaki nedostatak tena.Svaku podlogu nanosite prstima, osim kamene. Toplota vaših jagodica podstaći će tečnu osnovu pudera, pa ćete ga naneti lakše i ravnomernije, izgledaće prirodnije i duže će vam se zadržati na koži.Podlogu utapkajte na čelo, nos, bradu i obraze. Važno je da ne preterate s količinom. Lakše je da dodate malo ako vam zatreba nego da skidate višak. Kada nanesete previše pudera, biće vam teško da ga ravnomerno razmažete, a i izgledaće kao da ste na lice stavili masku.Lagano tapkajući jagodicama razmažite podlogu od sredine lica ka korenu kose, niz vilične kosti, sve do vrata i ušiju. Da bi vam lice bilo ravnomerno pokriveno, malo podloge nanesite i na kapke, kao i na predeo ispod očiju. Na kraju primenite trik profesionalnih šminkera – vlažnim sunđerčićem pređite od sredine lica ka liniji kose.Nakon prvog nanošenja podloge malo sačekajte pre nego što počnete s popravkama.Nekad se dogodi da se akne i kesice ispod očiju i dalje vide uprkos tome što ste ih prekrili podlogom. U tom slučaju stavite korektor i lice će vam biti savršeno.
http://www.danijela-commerce.com


Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.